Tato původem exotická rostlina pocházející z Asie, je již po staletí známa a využívána také v Evropě. Zázvor bývá nazýván „všelékem“ a používá se nejen k léčbě chřipky, ale napomáhá také k léčbě rakoviny. V dnešní době je velmi ceněn v kuchyni , kde je hojně využíván pro své výrazné aroma i chuť. Zázvor pozitivně ovlivňuje proces zažívání, stimuluje tvorbu trávicích šťáv a dokáže zároveň potlačit nepříjemné stavy, jako například pálení žáhy, nadýmání či plynatost. Dále pak zázvor aktivuje oběhový systém a snižuje hladinu cholesterolu v krvi.
- Alergeny: může obsahovat oxid siřičitý a siřičitany
- Složení: zázvor 55 %, cukr 45 %.
- Skladování: skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 oC a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
Nutriční hodnoty na 100g: | |
Energetická hodnota (kJ/kcal) | 1400/334 |
Bílkoviny (g) | 0,2 |
Tuky (g) | 0,2 |
Sacharidy (g) | 80 |
Z toho cukry (g) | 74 |
Vláknina (g) | 2 |
Sůl (g) | 0,04 |
Země původu: Čína
Hmotnost: na váhu
Cena za kilo: 188,- Kč
Dodavatel:
Diana Company, spol. s r.o. "Svět Oříšků"
Rumunská 1829/8
120 00 Praha 2
Česká republika